Lite om min sjukhet

Lite här och var i sociala medier, och allmänt i livet, nämner jag ibland att jag är sjuk. Så jag kom att tänka på att jag kanske ska ta och förklara lite så att folk hänger med om vad jag pratar om. Först så måste jag börja med att säga att jag inte är allvarligt sjuk eller har någon allvarlig sjukdom eller så. Jag känner bara att jag vill förklara lite om att det kan vara jobbigt när kroppen inte orkar allt en vill.
 
Det hela började hösten 2011, om jag inte minns fel, då jag började trean på gymnasiet. Under hösten var jag sjuk väldigt ofta, fick förkylningar, feber och var trött hängig, yr, och hade hosta i månader. Uppsökte läkare, en sa åt mig att drick mer vatten (han var inte så bra). Kollade mina värden och jag hade vitaminbrist. Jag började äta B12 och folsyra, någon pencillinkur åt jag också tror jag och hostmedicin. Fortsatte vara sjuk mycket.
 
Ofta när någon i min närhet blir sjuk så är hen sjuk i några dagar och lite seg i några till men sedan är det över. Jag däremot blev sjuk och sakta sakta blev jag lite kryare, men jag blev däremot aldrig kry. Jag blev aldrig sådär pigg och orkade en hel dag utan att ändå känna lite motstånd. Jag missade massor av fester, massor av spontana kvällar med mina vänner, massor med skola, massor av allt. Vitaminerna började tillslut tas upp i kroppen. Jag åkte till läkaren lite då och då när någon sjukhet blev värre. Men det är kanske inte förrän våren 2013 jag kände mig återställd, minns inte exakt när det var egentligen men jag minns att det tog lång tid.
 
Sedan kom den senaste hösten, hösten 2015. Började bli sjuk oftare och kände mig trött och hängig. Tillslut orkade jag inte vänta på att det skulle gå över så jag bokade tid hos en läkare. Vitaminbrist, igen. Den här gången var det dock inte lika lågt, men jag har ändå mått väldigt dåligt. Jag fick till och med hoppa över B-uppsattskursen eftersom jag var så sjuk. Jag har på grund av vitaminbristen, tror jag, fått väldigt dåligt koncentrationsförmåga och så har minnet blivit sämre. Jag mår dock lite bättre nu, men det kan komma några dagar då allt är mycket värre och jag är mer hänging och har mer ont i halsen än vanligt, men ibland kan det vara ganska bra så att jag orkar ha ett liv hela dagen. Det är dock tyvärr ofta så att nära jag gjort något som är lite ansträngande så är det som om kroppen måste återhämta sig så att dagen efter eller när jag kommer hem. Jag är alltid trött. Jag har alltid ont i halsen. Jag luras väldigt ofta att jag mår bättre än jag gör. Jag lärde mig nämligen under min första sukhetsperiod hur man ser och spelar pigg. Sen är det inte alltid jag orkar eller vill göra ddet bland mina vänner eller min familj, men det är ju ändå en bra egenskap som den här jäkla sjukheten har gett mig. Man måste ju vara lite positiv!
 
Jag tror ibland att om 50 år kommer forskare hitta en lite grej som saknas hos vissa individer eller att vissa människor har överskott av något som rubbar balansen i kroppen och att jag då kommer inse "Aha, det var det som var felet". Som nuläget ser ut så klarar jag att plugga. Jag klarar oftast att ha ett liv utanför skolan, men jag blir alltid hängigare på eftermiddagen och kvällen vilket är ytterst tråkigt då det sker så många roliga aktiviteter i Uppsala på kvällen. Som till exempel att min kör övar. Jag älskar att sjunga i kör, men just nu funkar inte det då jag nästan alltid är helt slut på kvällarna för att jag har pluggat eller gick ärenden på stan efter skolan. Varje dag ser olika ut, och även fast jag ena dagen har fått lov att stanna hemma från föreläsningen på grund av att jag inte hade kraft att gå dit så kan jag dagen efter ha kraft och driv nog att kanske till och med orka åka på en utflykt. Jag mår mycket bättre än jag gjorde för en månad sedan, så just nu i stunden är det inte så farligt! Wohoooo! Men vem vet, om en två veckor kanske jag inte har kraft nog att plugga. Man vet aldrig! Men nu vet ni lite. Eller ganska mycket.
 
 
Det känns ju också så himla konstigt att säga att man är sjuk och folk kollar på en som om man ska dö, och man fort lägger till "nej, det är bara vitaminbrist" och man då inte ens känner att det gills. Men det påverkar ju mitt liv så sjukt mycket nu så ja, nu vet ni det!
 
Jag har absolut inte skrivit detta för att jag vill att folk ska tycka synd om mig, jag ville mest bara förklara mig. Det finns dom som har det så mycket värre än vad jag har det. Jag tänker bara att jag vill inte måla upp mitt liv på internet som endast vitt och fluffigt, saker är ju faktiskt skit ibland! 

Måndag

"För den 25 smäller det"
 
Ja, banne mig det gjorde det! Dock inte på krog och fyllevis utan på game of thrones-vis!! Spända satt vi hemma hos Amanda och co för att se det första avsnittet för säsongen. Mycket bra mycket bra. Så efter en dag fylld av förväntan, pizza och strosande på stan återgår jag idag till pluggeri och lite mer pluggeri. Har varit så oerhört stressad över en tenta som ska in på fredag, men det känns äntligen lugnt. Jag har gjort typ halva, om inte mer, och kommer hinna klart. Sedan i helgen väntar valborg. Jag har så mycket planer att jag på riktigt måste göra ett schema. Men först måste tentan bli klar, sen kan jag planera valborg!
 
 
 
 
Det smällde även med att det nar nice att csn kom! Så jag införskaffade en parfym, en baddräkt och en ögonbrynspenna. Amanda och jag besökte även en superfin godisbutik, så där spenderades några slantar (såklart).
 

Förra helgens eskapader

 
 

En fest som innehöll bubbel, hårklippning, contouring, skratt, gråt, och en promenad hem när fåglarna kvittrade. Precis som det ska vara en kväll med sina kära vänner! Ska möta upp Anna-Linnéa om en kvart för att gå till en föreläsning. Håller tummarna för att den är intressant och att min kropp tillåter mig att orka lyssna Med vänlig hälsning en som blev lite hängigare än vanligt igår. Jag har dock bestämt mig för att det ska ha blivit bättre tills imorgon för då väntas galej hemma hos Hanna i Stockholm och jag tänker inte tillåta att min kropp gör så att jag missar ännu en tillställning som jag längtat till. Nej, nu måste jag gå och borsta tänderna!