Skrivboken

I somras när jag åkte till Gotland så köpte jag en skrivbok på Gestbloms här i stan. Jag har börjat skriva på så himla många skrivböcker i mitt liv men aldrig fortsatt, utan känt mig oinspirerad och slutat skriva. Nu har jag dock funnit min grej. Jag är ju, som flera i min familj, väldigt pysslig av mig. Så varför inte kombinera liksom? Så min skrivbok är lite mer som en så kallad "creative journal". Jag klistrar in saker, så som biobiljetter. Jag ritar, inte alltid så fint men det är kul att göra. Det är ju en skrivbok som är till för mig så när det inte blir så bra så gör det inte alltid så mycket. Vissa sidor lägger jag ner mer tid på medan andra sidor mest bara är min klottriga handstil i ojämna rader. Jag började skriva i min blåa bok från Gestbloms i augusti och den är numera färdigskriven och jag har börjat skriva i en ny för ett tag sedan. Vad är det då jag skriver om? Jo jag skriver lite om allt möjligt så som vad jag gör, konversationer jag har haft, saker jag varit med om och vad jag längtar efter. Jag har alltid haft svårt att skriva om saker som är intressant i efterhand. Jag har till exempel många skrivböcker där jag bara skrivit "Idag har jag lekt med Sanna och det var kul. Nu ska jag äta mat och öva pianoläxan. Hej då". Det är ju inte så superintressant. Jag önskar alltid att jag hade skrivit mer om hur jag kände och tänkte om saker. För att hjälpa mig själv att inte fastna i samma mönster så gör jag skrivutmaningar. Det kan vara allt från att jag ska berätta om dagens mode till att jag berättar om något stort val jag gjort i mitt liv. Detta gör att jag skriver om saker jag förmodligen aldrig skulle ha skrivit ner. Vissa av skrivutmaningarna hittar jag på pinterest, andra hittar jag på och vissa har jag halvt tvingat Sanna att klura ut. 
 
För att göra hela skrivboken lite roligare så har jag en del verktyg. Jag har en rund korg som jag fått av min mor och som jag sedan fyllt med massor av pennor, stämplar, tejp, pappersfigurer och mycket mer. En pysselkorg helt enkelt. Utan alla dom grejerna skulle skrivboken se himla tråkig ut. En del av sakerna har jag köpt på ebay, några av stämplarna har jag hittat på en pysselsida och pappersfigurerna har jag köpt på Ica maxi. Det finns pysselsaker lite här och var om man vet vart man ska kolla. Jag har även en del gamla bilder utskrivna som jag använder ibland. Jag kommer nu i dagarna (förhoppningsvis) få hem fler klistermärken som jag beställde från ebay för ett tag sedan. Ett av paketen har redan kommit och det innehöll klistermärken som ser ut lite som vintageannonser. Jag har även en fuji instax mini 8-kamera som används flitigt. Det är verkligen pricken över iet att kunna klistra in dom bilderna. Bilden finns det bara ett exemplar av och den kommer ut direkt från kameran så det behövs inte framkallas något i efterhand, vilket är skönt. 
 
Jag använder pinterest mycket för inspiration. Där har jag gjort en anslagstavla som heter fina böcker (den hittar du här) där jag lägger in skrivboksbilder som inspirerar mig. Ibland när jag har tråkigt så kan jag sittar och scrolla igenom bilderna och oftast blir jag typ lugn när jag tittar på dom. Det ser liksom så snyggt och inspirerande ut. Jag önskar dock att jag kunde rita lika fint som vissa kan, och att jag kunde skriva lika rakt och fin. Önskar också att jag kunde hitta på lika roliga layouts och så. Jag är dock nöjd med min bok, speciellt den som jag skrivit ut. Tänkt hur mycket tid jag lagt ner. En ska vara glad över det en kan.