Livsuppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen. Den har blivit lite försummad eftersom jag haft så mycket att göra. Jag har nämligen börjat jobba som husmor i svenska kyrkan här i Enköping. Det är jättekul, men jag har inte koll på precis allt än så det är lite av en utmaning. Jag kommer vara kvar där över sommaren, och jag kommer även vara guide i Vårfrukyrkan som vanligt. Det blir en kul sommar. På tal om sommar: jäklar vilket fint väder vi har varit i veckan! Så härligt. 
 
Jag har ju samlat på mig lite bilder sedan sist så här kommer en liten bildkavalkad:
För några veckor sedan var jag och min mamma på auktion i Långtora. Det var väldigt roligt. Jag kom hem med en lite spegel med matchande lampetter som sammanlagt kostade 90kr. Helt fantastisk gubbe som ledde auktionen. Han stod där och pratade oavbrutet i två och en halv timme och var alert och lyhört hela tiden. Helt fantastisk! Det var lite som att åka tillbaka i tiden lite där på auktionen. Det pirrade allt lite i magen när mamma budade på något. Efter autionen strålade mamma och jag samman med min moster och min kusin.Vi åkte sedan ut till Gula stallet och åt lite.
 
 
Det har ju varit valborg också. Jag hade en jättebra valborg. Jag hängde med fina vänner i Uppsala under dagen, åkte till Enköping och flängde runt vid åsen ett tag och sedan åkte jag hem och sov relativt tidigt. Jag är så glad att jag såg en brasa. Jag har saknat att se en de senaste åren. Det har liksom inte blivit av att jag åkt till en. Men i år så! Det är så mysigt att stå där och känna värmen från elden och alla runt om brasan blir sådär gyllene i ansiktet. Jag har tyvärr bara mobilbilder från valborg, men det får duga! Juste, jag drack blått vin också och det var lite coolt.
 
 
Idag har vi firat min mormor som fyller 91 år idag. Är det inte helt sjukt att hon levt genom så många intressanta århundranden? Världen har ju utvecklats enormt mycket mellan 1926 och 2017. Hon är ju inte helt insatt i det här med internet och sms, men hon försöker så gott hon kan. Jag minns när min mormor för ett par år sedan pratade om att hon blivit lite irriterad när morfar inte fått fram hela bilden i ett mail han hade fått. "Men du kan ju inte ens använda en dator" sa min mamma då. "Nä, men OM jag kunde det så skulle jag ju banne mig kunna få fram en bild". Jag bör nämna att det enda morfar förmodligen hade behövde göra för att få fram hela bilden var att scrolla. 
Men tillbaka till dagens firande: vi möttes upp på en kinarestaurang här i stan. Där fick mormor öppna paket och så åt vi massor av mat. På bilden nedan sitter mamma och visar mormor olika filter på snapchat. Det tyckte mormor var väldigt kul.
 
 
Innan födelsedagfirandet gick vi in en snabbis på konstutställningen i tingshuset. Nedan är även en bild från tidigare i veckan då jag tog med kameran när jag var på promenad med Ellen och min kära mor.