Sound of music sing along

I torsdags åkte jag och min mor till Stockholm. Mamma iklädd en 40-talsklänning och jag en gammal städrock från 60-talet. Vi styrde bilen mot Bio Rio där det vankades Sound of music sing along. Detta är då alltså ett event där Sound of music-filmen visas och folk sjunger med i alla låtar. Kameran var självfallet med så här kommer bilder:
 
Mamma och jag klev ut ut bilen något kvarter från bion och mötte upp Moa efter en liten bit. Hon bor ju i Stockholm så hon kunde ta cykeln dit.
 
 
På vägen hade mamma och jag spelat in snapstories och instastories på mammas konton där vi sjöng olika låtar från filmen. Dessa kollade vi på och fnissade.
 
 
Vi hade lite tid att fördriva innan filmen började så vi kollade i lite affärer och köpte med oss lite förtäring som vi förtärde på ett par trappsteg vid vattnet. Där mötte vi även upp Åsa som var mammas vän, numera är hon allas våran vän, och som turligt nog lyckats boka in platser bredvid oss.
 
 
Egentligen var ju tanken att man ska vara utklädd i 30-talskläder då det är då filmen utspelar sig, men det blev inte riktigt så för oss. Utan det blev en i 30-tal, en i 40-tal, en i 50-tal och en 60-tal. Så vi blev lite av en tidslinje, och vad gör väl det? Jag kände mig väldigt Monica Z i min klänning, och jag kunde inte låta bli att posera satan.

 
Jag blev kär i Bio Rio redan på utsidan. Fina skyltar och fin affischering. Insidan överträffade mina förväntningar och det kändes verkligen som ett sånt där ställe som man bara vill hänga på. 
 
 
Sedan var det dags för själva filmen. Publiken blev uppvärmd av en kvinna som hade varit med och satt upp Sound of music på svenska om jag inte minns fel. Det som gjorde att själva upplevelse blev så kul var att hela publiken var så inne i filmen. Alla sjöng ju med såklart och när någon gjorde något bra så applåderade alla. Det var så fint. Det var som att alla som kollade var vänner och som att vi var ett stort kompisgäng som satt där och såg allt för första gången. Till exempel så sa hela publiken "aww" när någon fint och kärleksfullt hände. Det var helt enkelt mysigt!
 
 
Efter filmen sa vi hej då till Åsa. Moa gjorde oss sällskap till bilen och sedan skilde våra vägar sig åt. Jag är så glad att vi åkte iväg på detta. Tack mamma för att du bjöd med Moa och mig. Jag vill verkligen tillbaka dit någon gång.